Main menu

Garanciális ügyintézés

Az Apple az általa forgalmazott termékekre a törvényben előírt 1 év jótállást vállal. A jótállási időn belüli meghibásodásokat az Almárium-Pro mint Apple Premium Service Provider (vagyis az Apple hivatalos szervizeként) ingyenesen végzi el.

A garanciális javításhoz azonban természetesen szükséges némi adminisztráció. A problémamentes és gyors ügyintézés érdekében az alábbiakban összegyűjtjük a legfontosabb információkat.

Általános tudnivalók az Apple garanciáról

Az Apple a gyártási szám alapján tartja nyilván termékeit a rendszerében. Az adatbázisban szerepel egy vélt értékesítési dátum - alapvetően ez dönti el, hogy a gép garanciális-e még. Ezt – a gyártási szám alapján – Ön is könnyen ellenőrizheti az Apple weboldalán.

13 300pxAmennyiben az ott látható adatok alapján az Ön gépe garanciális, semmilyen dokumentumra nincs szükségünk, elég, ha a meghibásodott berendezést eljuttatja hozzánk.

Ha az értékesítés dátuma szerint a jótállási idő már lejárt, de Ön számlával tudja igazolni, hogy a készülék még garanciális, kérjük, hozza magával a számlát is.

Az Apple némely termékei (jellemzően a kisebb perifériák: billentyűzetek, egerek, tápegységek) nincsenek ilyen módon nyilvántartva a rendszerben. Ezek meghibásodása esetén kérjük, hozza magával a termék vásárlásáról szóló bizonylatot (amely természetesen nem lehet egy évnél régebbi), ill. annak a gépnek a gyártási számát, amellyel a perifériát (kiegészítőt) használja, akkor is, ha ez utóbbi már nem garanciális, szervizünknek ugyanis mindenképpen egy gyártási számmal rendelkező eszközhöz kell kötnie az ilyen javításokat és cseréket.

Általánosságban elmondható, hogy a hiba megállapításához szükség van a teljes berendezésre. Itt elsősorban olyan esetekre gondolunk, amikor tápegység- vagy akkumulátor-problémák jelentkeznek. A hiba pontos megállapítását mindig az ezekhez tartozó komplett számítógéppel együtt végezzük, megelőzve ezzel számos bonyodalmat, kellemetlenséget.

Ha a készülék egyébként továbbra is használható, munkatársaink természetesen igyekeznek a bevizsgálást soron kívül elvégezni, hogy Önnek a cserealkatrész megérkezéséig se kelljen nélkülöznie gépét.